Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyorsítják a kivonulást Gázából

MTI
2004.07.12. 11:03
A Gázai övezetből való kivonulás meggyorsításáról egyezett meg hétfőn Ariel Saron izraeli miniszterelnök és Simon Peresz, az ellenzéki Izraeli Munkapárt vezére. A két politikus a legnagyobb ellenzéki párt kormányba való belépéséről kezdett megbeszéléseket hétfőn reggel Ariel Saron rezidenciáján. A nemzeti egységkormányról folytatandó konkrét tárgyalásokhoz a feleknek még támogatókat kell szereznie, de a tárgyalásokhoz közel álló politikai források hétfőn azt mondták, hogy viszonylag gyors megállapodás jöhet létre a felek között.

A munkareggeli keretében létrejött megbeszélésen Saron azt kérte Peresztől, hogy a lehető leghamarabb kezdjenek tárgyalásokat az egységkormányról - jelentette ki Joram Dori, Peresz szóvivője. Kijelentette: Peresz még hétfőn találkozik munkapárti képviselőkkel. Ezt követően kedden ismét tárgyalóasztalhoz ülnek, s ekkor már arra lehet számítani, hogy az ellenzék vezére elfogadja Saron felkérését a közös kormányzásra. Az ellenzéki párt egyik vezető politikusa, Hájim Ramon kijelentette, hogy a Munkapárt három feltétele már teljesült: a kormány elfogadta a Gázai övezetből való kivonulás tervét, nem emeltek korrupciós vádat a kormányfővel szemben és a szélsőségesen nacionalista Nemzeti Unió kilépett a koalícióból.