Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Három hét után kiköthetett a menekülthajó

MTI
2004.07.12. 14:53
Közel háromheti bolyongás után hétfőn kiköthetett a szicíliai Porto Empedoclében a menekülteket szállító, Cap Anamur nevű német hajó, a menekültek fogadásában azonban sem az olasz, sem a német hatóságok nem tartják magukat illetékesnek. A menekülteket a közeli Agrigento befogadóállomására szállították azonosítás és orvosi ellátás végett.

Az azonos nevű német segélyszervezet hajója 36 szudáni és egy Sierra Leone-i illegális bevándorlót vett a fedélzetére június 20-án, azonban azóta nem kapott kikötési engedélyt. A menekültek a szervezet állítása szerint hajótörést szenvedtek Észak-Afrika partjai közelében, és ezt követően vette fel őket a Cap Amanur kapitánya. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) hétfőn üdvözölte az olasz lépést. A partra szállás engedélyezését előzőleg maga a főbiztos is sürgette.