Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Djindjic merénylője állítja, sosem látta a gyilkos fegyvert

MTI
2004.07.12. 20:09
A Djindjic-merénylet elsőrendű vádlottja, Milorad Lukovic Legija cáfolta hétfőn a bíróság előtt, hogy valaha is kezében tartotta volna a gyilkos fegyvert, s ismét azt állította, hogy kommandósainak, az úgynevezett vörössapkásoknak semmi közük nem volt a szerb kormányfő meggyilkolásához. Zoran Djindjic volt miniszterelnök feltételezett gyilkosainak a pere majd egy hónap szünet után hétfőn folytatódott a merénylet megszervezésével vádlott egykori titkosszolgálati ezredes, Legija kihallgatásával.

Legija 14 hónapos bujkálás után május elején adta fel magát önként a szerb rendőrségnek. Eddigi vallomása bővelkedett meghökkentő állításokban. A titkosrendőr például azt állította, hogy a két magas beosztású rendőrparancsnok sugalmazására a merénylet után 14 hónapon át saját lakásán tartózkodott, miközben halálra kereste a szerb rendőrség és az Interpol. Azt is mondta, hogy a rendszerváltás után beosztottjai Djindjic legközelebbi bizalmasainak utasítására csaknem hatszáz kilogramm heroint adtak el a szomszédos országokban.