Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Villepin: nem kell tartani az al-Kaidától

MTI
2004.07.12. 20:15
Dominique de Villepin francia belügy- és belbiztonsági miniszter hétfőn, két nappal az al-Kaida által az európai országokhoz intézett ultimátum lejárta előtt Madridban úgy foglalt állást, hogy nem szabad engedni a félelemnek és a fenyegetéseknek.

"Nem szabad nagyobb jelentőséget tulajdonítani ezeknek a fenyegetéseknek, mint amilyen valójában van. A terroristák a fenyegetésekkel játszanak, s erre a válasz nem a félelem, hanem az elővigyázatosság, a határozottság és a mozgósítás. Íme, ez a válaszunk" - hangsúlyozta a francia miniszter José Antonio Alonso Suárez spanyol belügyminiszterrel tartott közös sajtóértekezletén.

A dubaji székhelyű al-Arabíja televízió által április 15-én sugárzott és az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség által hitelesített hangfelvételen Oszama bin Laden, az al-Kaida terrorhálózat vezetője békét ajánlott azoknak az európai országoknak, amelyek vállalják, hogy "nem támadnak a muzulmánokra". A terrorista vezető hozzátette: a békeajánlat az üzenet közzétételétől számítva három hónapig van érvényben.