Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Villepin: nem kell tartani az al-Kaidától

MTI
2004.07.12. 20:15
Dominique de Villepin francia belügy- és belbiztonsági miniszter hétfőn, két nappal az al-Kaida által az európai országokhoz intézett ultimátum lejárta előtt Madridban úgy foglalt állást, hogy nem szabad engedni a félelemnek és a fenyegetéseknek.

"Nem szabad nagyobb jelentőséget tulajdonítani ezeknek a fenyegetéseknek, mint amilyen valójában van. A terroristák a fenyegetésekkel játszanak, s erre a válasz nem a félelem, hanem az elővigyázatosság, a határozottság és a mozgósítás. Íme, ez a válaszunk" - hangsúlyozta a francia miniszter José Antonio Alonso Suárez spanyol belügyminiszterrel tartott közös sajtóértekezletén.

A dubaji székhelyű al-Arabíja televízió által április 15-én sugárzott és az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség által hitelesített hangfelvételen Oszama bin Laden, az al-Kaida terrorhálózat vezetője békét ajánlott azoknak az európai országoknak, amelyek vállalják, hogy "nem támadnak a muzulmánokra". A terrorista vezető hozzátette: a békeajánlat az üzenet közzétételétől számítva három hónapig van érvényben.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!