Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nyílt levélben bírálták amerikai diákok Busht

MTI
2004.07.12. 21:47
Több mint 200, Nagy-Britanniában tanuló amerikai diák bírálta hétfőn nyílt levélben az Egyesült Államok elnökét, mondván: az általa folytatott népszerűtlen külpolitika veszélyezteti a külföldön tartózkodó amerikai állampolgárok biztonságát.

"Egyre nehezebben tudjuk megvédeni országunkat azoktól a vádaktól, amelyek szerint Amerika visszaél hatalmával" - olvasható a Nyerjük vissza a tiszteletet nevű kampányt folytató csoport által közzétett levélben. "Nap mint nap tapasztaljuk, hogy az amerikai arrogancia érzetét erősítő (washingtoni) döntések miként rombolják az Egyesült Államok és polgárainak biztonságát otthon és külföldön, ahelyett, hogy erősítenék azt."

A levél megfogalmazói szerint Amerika számos hibát követett el, egyebek mellett nem működött együtt más államokkal és nem hallgatott rájuk, hírszerzése félretájékoztatta a vezetőket, az ország háborúba ment anélkül, hogy előtte más módszerekkel próbált volna célt elérni, továbbá megkerülte a genfi egyezményeket és megsértette az emberi jogokat.