Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ausztrália még több katonát küld Irakba

MTI
2004.07.13. 07:09
Ausztrália megerősíti a diplomatáinak védelmére, illetve kiképzési feladatok ellátására Irakba vezényelt csapatait - jelentette be kedden Robert Hill védelmi miniszter.

Mint a politikus Canberrában újságíróknak nyilatkozva a (robbantásos merényletek miatt) megnövekedett veszéllyel indokolta az intézkedést. Elmondta, hogy Ausztrália megkétszerezi, tizenkettőre növeli az arab országba küldött könnyű páncélozott járműveinek számát, s további harminc katonát is oda vezényel.

Ezzel összesen 120 fősre emelkedik az Irakban dolgozó ausztrál diplomaták biztonságát szavatolni hivatott biztonsági alakulat létszáma, és 880-re az arab országban és környékén egyéb feladatokat ellátó - köztük az iraki fegyveres erők kiképzésében segédkező - ausztrál kontingens tagjainak a száma.

Eközben Elías Antonio Saca González salvadori elnök hétfői washingtoni látogatásán, George Bush amerikai elnökkel folytatott megbeszélése után bejelentette: úgy döntött, hogy augusztusban a latin-amerikai ország harmadik katonai kontingensét is Irakba vezényli, a jelenleg ott állomásozó salvadori alakulat felváltására.

Salvador tavaly augusztusban 360 katonát küldött az iraki Nedzsefbe, akiket idén februárban 380 társuk váltott fel. Salvador jelenleg az egyetlen spanyol ajkú ország, amely békefenntartó katonákat állomásoztat Irakban, miután Spanyolország, majd annak példáját követve Honduras és a Dominikai Köztársaság is kivonta csapatait a megszállt arab országból.