Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Vallási pártokkal is koalíciózna Saron?

MTI
2004.07.13. 11:17
Vallási pártokat kért fel a kormányhoz való csatlakozásra Ariel Saron izraeli miniszterelnök, miközben az Izraeli Munkapárt keddre ígéri a döntést a koalícióhoz való csatlakozásról.

Saron azután tett kormányalakítási ajánlatot a Sasz (Szefárdok Tóra Őrzői) és az Egyesült Judaista Tóra nevű szélsőséges, vallásos pártoknak, hogy hétfői találkozójukon Simon Pereszt, az Izraeli Munkapárt vezetőjét is erre kérte.

Megfigyelők szerint a miniszterelnök azért nyitott a vallásos pártok felé, hogy lecsillapítsa a nagykoalíció ellenzőit a kormányzó Likudon belül. Újabb tárgyalási ajánlata nagy vihart kavart a munkapártban, de a koalíción belül is. Saronhoz közel álló források a rádiónak nyilatkozva arról beszéltek, hogy jelenleg nincs szó a vallási pártok kormányhoz való csatlakozásáról.

A Simon Peresz vezette Munkapárt az előzetes terveknek megfelelően kedden dönt a kormányba való belépésről.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?