Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hetvenkét órás ultimátumot szabtak az egyiptomi férfi elrablói

MTI
2004.07.14. 06:38
Hetvenkét órás határidőt szabtak az egyiptomi sofőrt fogva tartó iraki emberrablók a túszukat alkalmazó szaúd-arábiai vállalatnak, hogy szüntesse be tevékenységét Irakban, ellenkező esetre pedig foglyuk kivégzésével fenyegetőztek az-Dzsazíra tévé jelentése szerint. Az arab hírtévé kedden bemutatott egy, az emberrablóktól kapott videófelvételt, amelyen látható volt az egyiptomi gépkocsivezető, amint két fegyveres előtt térdelt. A fogoly arra kérte honfitársait, hogy ne utazzanak Irakba. A két fegyveres pedig egy fehér plakát mellett állt, amelyen az Iraki Iszlám Ellenállás felirat volt olvasható.

A szaúdi cég és az egyiptomi elnöki hivatal képviselői egyelőre nem voltak elérhetők, hogy kommentálják a felvételt. A szaúdi vállalat hétfőn közölte, hogy 15 ezer dollárt kínált fel az emberrablóknak a 11 nappal ezelőtt fogságba esett egyiptomi férfi szabadulásáért cserébe, s a túszejtők fontolóra vették az ajánlat elfogadását. A fegyveresek korábban 1 millió dolláros váltságdíjat követeltek a teherautó-sofőr életéért, aki szaúdi üzemanyagot szállított Irakba, amikor elfogták.