Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tüntetők zavarták meg az AIDS-konferenciát

MTI
2004.07.14. 09:38
"Bush hazudik, milliók halnak meg" - kántálta szerdán a bangkoki nemzetközi AIDS-konferencián mintegy ötven tüntető, megzavarva Randall Tobias amerikai AIDS-ügyi koordinátor felszólalását. Tobias csak negyedórás késéssel tudta elmondani beszédét, miután a szervezők felszólították a tüntetőket, hogy adják meg neki a szót. A tiltakozók egy óriási, 15 milliárd dolláros csekket illusztráló papírt is letettek a szónoki emelvényre, amelyet "a nagy gyógyszercégeknek és a szélsőjobboldaliaknak" ajánlottak kifizetésre. Az akciót húsz civil ruhás thaiföldi rendőr figyelte, de nem avatkoztak közbe.

Két évvel ezelőtt a barcelonai AIDS-konferencián Tommy Thompson amerikai egészségügy-miniszterbe fojtották bele a szót az aktivisták. A tanácskozáson a Bush-kormányzat ellen elhangzó széleskörű bírálat ellenére Washington azt hangoztatja, hogy az élharcosa az AIDS elleni globális küzdelemnek. A járvány 1981-es felbukkanása óta már több mint 20 millió halálos áldozatot követelt.