Judit
2 °C
7 °C

Amerikai lobbiszervezetek a Vajdaság autonómiájáról

MTI
2004.07.15. 00:27
A Vajdaság autonómiájának visszaállításával lehetne visszaszorítani a nemzeti kisebbségek elleni atrocitásokat, mondta egy amerikai magyar, illetve egy horvát lobbiszervezet képviselője azon az amerikai kongresszusi meghallgatáson, amelyet az Amerikai Magyarok Kongresszusi Kapcsolatainak Központja (CHACR) nevű washingtoni lobbiszervezet kezdeményezésére rendeztek szerdán.

A meghallgatáson Nagy Sándor András, a CHACR vezetője, Vonko Labas Zoltán, az Amerikai Horvátok Nemzeti Szövetsége nevű horvát lobbiszervezet képviselője, valamint Nenad Canak, a vajdasági parlament elnöke egybehangzóan kijelentették, hogy a Vajdaságban vissza kell állítani azt a fokú autonómiát, amely még a titói Jugoszlávia idején létezett. Ha a vajdaságiak önkormányzattal rendelkeznének, akkor könnyebben fel lehetne lépni a kisebbségek elleni atrocitásokkal szemben.

Az Amerikai Magyarok Kongresszusi Kapcsolatainak Központja kezdeményezésére a kongresszus emberi jogi bizottsága szerdán kezdett meghallgatást Washingtonban a vajdasági magyarokat érő atrocitások ügyében. A kezdeményezésre Kasza József, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke kérte fel CHACR-t, a lobbiszervezet elnökét, Nagy Sándor Andrást pedig arra, hogy képviselje a vajdasági magyarokat a meghallgatáson.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?