Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Volt vendégmunkások foglalták el a maputói német nagykövetséget

MTI
2004.07.15. 19:15
Több mint háromszáz vendégmunkás tartja megszállva immár harmadik napja Maputóban Németország mozambiki nagykövetségét, két évtizede végzett kelet-németországi munkájának bérét követelve.

A helyszínre vezényelt rohamrendőrök és a tiltakozók csütörtökre virradó éjjel kisebb összecsapást vívtak, amelyben három tüntető megsebesült. Az összetűzésnek az után lett vége, hogy Ulf Dieter Klemm német nagykövet ígéretet tett: közbelép ügyükben a mozambiki hatóságoknál - közölték a hatóságok. Az egykori vendégmunkások közölték: addig nem távoznak a német nagykövetség területéről, amíg követeléseiket nem teljesítik.

A tüntetők, akik kedden özönlötték el a diplomáciai képviselet épületét, azt követelik, hogy a mozambiki kormány fizesse ki nekik azt a 2,2 millió dollárt, amelyet a nyolcvanas években az NDK-ban végzett munkájukért a kelet-német kormány utalt át Maputónak.