Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megölték a másik bolgár túszt is?

MTI
2004.07.15. 20:54
Narancssárga kezeslábasban lévő, fej nélküli holttestre bukkantak a Tigris folyó Bagdadtól északra eső szakaszán, Bejdzsi település közelében. A holttestet az iraki rendőrség fedezte föl szerda éjjel az iraki fővárostól 180 kilométerre északra fekvő település közelében, és azonosítás céljából átadta az amerikai hadseregnek. Iraki szélsőséges csoportok az általuk túszul ejtett külföldieket a foglyokról készült videofelvételek tanúsága szerint gyakran bújtatják narancssárga overallba.

Az Irakban számos rémtettet magára vállaló jordániai származású terrorista, Abu Muszab az-Zarkávi vezette csoport egy hete jelentette be, hogy túszul ejtett két bolgár teherautósofőrt. A szélsőségesek azzal fenyegetőztek, hogy kivégzik a két férfit, ha az Egyesült Államok vezette erők nem engedik szabadon az általuk Irakban fogva tartott összes személyt.

Az al-Dzsazíra arab nyelvű műholdas televízió korábban ezen a héten azt közölte: birtokában van egy videofelvétel, amelyen az egyik bolgár túsz lefejezése látható. A túszejtők által a másik fogoly kivégzésére kiszabott határidő szerdán lejárt.