Gusztáv
3 °C
7 °C

Megölték a másik bolgár túszt is?

MTI
2004.07.15. 20:54
Narancssárga kezeslábasban lévő, fej nélküli holttestre bukkantak a Tigris folyó Bagdadtól északra eső szakaszán, Bejdzsi település közelében. A holttestet az iraki rendőrség fedezte föl szerda éjjel az iraki fővárostól 180 kilométerre északra fekvő település közelében, és azonosítás céljából átadta az amerikai hadseregnek. Iraki szélsőséges csoportok az általuk túszul ejtett külföldieket a foglyokról készült videofelvételek tanúsága szerint gyakran bújtatják narancssárga overallba.

Az Irakban számos rémtettet magára vállaló jordániai származású terrorista, Abu Muszab az-Zarkávi vezette csoport egy hete jelentette be, hogy túszul ejtett két bolgár teherautósofőrt. A szélsőségesek azzal fenyegetőztek, hogy kivégzik a két férfit, ha az Egyesült Államok vezette erők nem engedik szabadon az általuk Irakban fogva tartott összes személyt.

Az al-Dzsazíra arab nyelvű műholdas televízió korábban ezen a héten azt közölte: birtokában van egy videofelvétel, amelyen az egyik bolgár túsz lefejezése látható. A túszejtők által a másik fogoly kivégzésére kiszabott határidő szerdán lejárt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!