Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újabb szaúdi terrorista adta fel magát

MTI
2004.07.15. 21:23
Feladta magát Szaúd-Arábia damaszkuszi nagykövetségén egy újabb, körözött szaúdi terrorista, aki négy éve tűnt el egy rövid ideig tartó bebörtönzés után. Mint azt hozzátartozói csütörtökön közölték, a 34 éves Ibrahim asz-Szadek al-Harbi azután adta fel magát, hogy értesült a szaúdi kormány június 23-án meghirdetett, egy hónapig érvényes amnesztiájáról, amely az iszlám szélsőségeseknek szól. Harbi, aki a család szerint még csütörtökön hazatér, már a negyedik iszlám szélsőséges, aki él a közkegyelem adta lehetőséggel.

A terrorista 2000-ben tűnt el nyomtalanul, miután afganisztáni és boszniai útjai miatt őrizetbe vették. A 90-es években számos szaúdi vett részt a harcokban ezekben az országokban az iszlám fegyveresek oldalán. Harbi testvére elmondta azt is, hogy fivérének nem volt köze az al-Kaida nemzetközi terrorista hálózathoz, de a szaúdi hatóságok elvették útlevelét és megtiltották neki, hogy elhagyja az országot. Az önmagát feladó körözött férfi nem szerepelt a szaúdi hatóságok által a legveszélyesebbnek tartott 26 terrorista listáján.