Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lezárták a szexuális zaklatással vádolt ENSZ-biztos ügyét

MTI
2004.07.15. 21:31
Tisztázta a szexuális zaklatás vádja alól csütörtökön Kofi Annan ENSZ-főtitkár a világszervezet menekültügyi főbiztosát, Ruud Lubberst, akit egy női munkatársa vádolt meg. Az egykori holland kormányfő elleni panaszt nem támasztják alá bizonyítékok. Az ügyet lezárták - jelentette ki Stéphane Dujarric, az ENSZ szóvivője.

The New York Times című lap ez év májusában megírta, hogy Lubberst szexuális zaklatás miatt beperelte egyik munkatársa. A főbiztos megerősítette az értesülést, de tudatta, hogy a felperessel december 18-án hivatalos megbeszélés keretében tartózkodott az irodájában, öt további férfi alkalmazottal együtt. A felperes a panaszt április 27-én, több mint négy hónappal később tette.

A The New York Times úgy tudta, hogy a nő által kifogásolt cselekmény a megbeszélés végén történt, amikor a hat alkalmazott már éppen elhagyta az irodát. A nő később elmondta több munkatársának, hogy megbotránkoztatta, ami történt, és undorral töltötte el.