Árpád
-2 °C
4 °C

Két év után lesz nagykövete Szlovákiának Budapesten

MTI
2004.07.16. 16:44
Ivan Gasparovic szlovák államfő pénteken aláírta az új budapesti szlovák nagykövetjelölt, Juraj Migas kinevezési okmányát, vagyis nincs kifogása ellene, mint az előző jelölttel szemben. Szlovákiának közel két éve nincs nagykövete Budapesten. Több meghiúsult jelölés után szerdán a szlovák kormány jóváhagyta, hogy Juraj Migas karrierdiplomatát, a külügyminisztérium bilaterális főosztályának vezetőjét küldjék Budapestre. Juraj Migas már több országban teljesített diplomáciai szolgálatot, legutóbb a brüsszeli szlovák EU missziót vezette.

Az előző jelöltet, a magyarul jól beszélő egyetemi tanárt, Frantisek Devínskyt a szlovák államfő nem találta alkalmasnak a posztra, mondván, hogy Budapest Pozsony számára fontos hely, ezért oda gyakorlott karrierdiplomatát kell küldeni. Ivan Gasparovic pénteken újságírók előtt erősítette meg, hogy Migas jelölésével egyetért s ezt nem sokkal később aláírásával is igazolta. Eduard Kukan külügyminiszter reményei szerint a magyar fél három héten belül kinyilvánítja, vajon kész-e fogadni az új budapesti szlovák nagykövetet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?