Valér
-2 °C
0 °C

A bolgár kormányfő szerint mindkét bolgár túszt megölhették

MTI
2004.07.16. 19:24
Feltehetően mindkét, Irakban túszul ejtett bolgár teherautó-sofőrt megölték elrablóik - erre lehet következtetni a bolgár kormányfő pénteki nyilatkozatából. "Kellemetlen információink vannak a második bolgár túszról" - mondta Szimeon Szakszoburggotszki bolgár kormányfő pénteken Szófiában. A bolgár kormány "hivatalos megerősítést" vár a túsz kivégzéséről - fűzte hozzá a miniszterelnök.

Az iraki rendőrség csütörtökön egy narancssárga kezeslábasban lévő, fej nélküli holttestre bukkant a Tigris folyó egy szakaszán Bagdadtól 180 kilométerre északra. A bolgár sajtó jelentése szerint a holttest az Abu Muszab az-Zarkávi vezette szélsőséges csoport által túszul ejtett egyik bolgár teherautó-sofőré. A terroristák korábban azt közölték: kivégezték a férfit, mert az arra illetékesek nem teljesítették követelésüket.

Az iraki hatóságok azóta egy újabb tetemet húztak ki a folyóból. Egyelőre nem tudni, hogy az újabb holttest, amelynek átvágták a torkát, valamelyik bolgáré-e vagy sem. Az emberrablók szerdán azzal fenyegetőztek, hogy megölik másik túszukat is, ha az Irakban állomásozó koalíciós erők nem engedik szabadon az arab országban fogva tartott irakiakat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!