Máté, Mirella
12 °C
30 °C

A bolgár kormányfő szerint mindkét bolgár túszt megölhették

MTI
2004.07.16. 19:24
Feltehetően mindkét, Irakban túszul ejtett bolgár teherautó-sofőrt megölték elrablóik - erre lehet következtetni a bolgár kormányfő pénteki nyilatkozatából. "Kellemetlen információink vannak a második bolgár túszról" - mondta Szimeon Szakszoburggotszki bolgár kormányfő pénteken Szófiában. A bolgár kormány "hivatalos megerősítést" vár a túsz kivégzéséről - fűzte hozzá a miniszterelnök.

Az iraki rendőrség csütörtökön egy narancssárga kezeslábasban lévő, fej nélküli holttestre bukkant a Tigris folyó egy szakaszán Bagdadtól 180 kilométerre északra. A bolgár sajtó jelentése szerint a holttest az Abu Muszab az-Zarkávi vezette szélsőséges csoport által túszul ejtett egyik bolgár teherautó-sofőré. A terroristák korábban azt közölték: kivégezték a férfit, mert az arra illetékesek nem teljesítették követelésüket.

Az iraki hatóságok azóta egy újabb tetemet húztak ki a folyóból. Egyelőre nem tudni, hogy az újabb holttest, amelynek átvágták a torkát, valamelyik bolgáré-e vagy sem. Az emberrablók szerdán azzal fenyegetőztek, hogy megölik másik túszukat is, ha az Irakban állomásozó koalíciós erők nem engedik szabadon az arab országban fogva tartott irakiakat.