Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lemondott két palesztin biztonsági vezető a gázai emberrablások miatt

MTI
2004.07.16. 23:34
Amin Hindi tábornok, a palesztin hírszerzés parancsnoka és Rasid Abu Sbak, a megelőző biztonsági szolgálat vezetője Jasszer Arafat palesztin elnökhöz eljuttatott levelükben nyújtották be lemondásukat. Lépésüket azzal indokolták, hogy "tarthatatlanná vált a helyzet" a Gázai övezetben pénteken történt emberrablások után.

Egyelőre nem tudni, hogy Arafat elfogadta-e a két vezető lemondását. A palesztin önkományzatú területen pénteken tíz óra leforgása alatt három emberrablásos eset is történt.

Palesztin fegyveresek pénteken késő este elraboltak öt francia állampolgárt az övezetben. A franciák - két nő és három férfi Hán Juniszban kávéztak, amikor a fegyveresek elhurcolták őket.

Szintén az este fegyveres támadók elraboltak egy vezető palesztin biztonsági tisztségviselőt.

Alig hat órával korábban elégedetlen palesztin fegyveresek Gazi al-Dzsabali tábornokot, a palesztin területek rendőrfőnökét rabolták el, majd néhány óra múltán szabadon engedték, miután a leváltásáról ígéretet csikartak ki a kormányból. Az emberrablást kísérő lövöldözésben megsebesült a tábornok két testőre.