Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Toborzóközpontnál robbantottak Irakban

MTI
2004.07.17. 11:15
Gépkocsiba rejtett pokolgép robbant szombat reggel az iraki fővárostól 30 kilométerre délre fekvő Mahmúdíjában az iraki nemzeti gárda toborzóközpontja előtt, két gárdista halálát és 25 személy sérülését okozva - közölte a bagdadi egészségügyi minisztérium. A városi kórház igazgatójának elmondása szerint a detonáció akkor történt, amikor jelentkezők álltak sorba a központ előtt bebocsátásra várva. A sérültek közül hat gárdista volt, a többi pedig gárdistának jelentkező személy - tette hozzá. A merénylet hírét egy amerikai katonai szóvivő is megerősítette.

Nem sokkal korábban Bagdadban az igazságügy-miniszter konvoja mellett robbantotta fel autóját egy öngyilkos merénylő. Málek Dohán al-Haszan miniszter sértetlen maradt, de négy - más forrás szerint öt - testőre életét vesztette. Kórházi forrás szerint hárman sérültek meg, köztük egy négyéves kislány.