Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elengedik egyiptomi túszukat az iraki emberrablók

MTI
2004.07.17. 18:46
Szabadon bocsátják fogvatartói az Irakban túszul ejtett egyiptomi kamionsofőrt - közölte szombaton a férfi szaúd-arábiai munkaadója, aki, elmondása szerint, maguktól az emberrablóktól kapta ezt a tájékoztatást.

"Az emberrablók néhány perce telefonáltak, hogy közöljék: úgy döntöttek, hogy vasárnap reggel szabadon engedik őt" - közölte szombaton Feiszal bin Ali-Nuheit, az azonos nevű vállalat főnöke. Hozzátette: vasárnap értesítik telefonon arról, hol engedik el az egyiptomi férfit.

Szerdán a szaúdi vállalkozó a katari al-Dzsazíra televízióban elmondta, hogy az emberrablók követelésére hajlandó beszüntetni iraki tevékenységét.

Az Iraki Iszlám Hadsereghez tartozó, magát Háled Ibn al-Valídnak nevező fegyveres csoport vállalta magára az egyiptomi kamionsofőr elrablását és azzal fenyegetőzött, hogy kivégzi túszát, ha a szaúdi vállalkozó nem hagy fel iraki tevékenységével.

A túszejtők szerint az egyiptomi férfit azért fogták el, mivel az Irakban állomásozó amerikai erőknek szállított üzemanyagot, ezt azonban munkáltatója cáfolta. Közölte: az egyiptomi gépkocsivezető az iraki kőolajipari minisztérium és Szaúd-Arábia közötti megállapodás alapján szállított Irakba, amelynek semmi köze az amerikai erőkhöz.