Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Elengedik egyiptomi túszukat az iraki emberrablók

MTI
2004.07.17. 18:46
Szabadon bocsátják fogvatartói az Irakban túszul ejtett egyiptomi kamionsofőrt - közölte szombaton a férfi szaúd-arábiai munkaadója, aki, elmondása szerint, maguktól az emberrablóktól kapta ezt a tájékoztatást.

"Az emberrablók néhány perce telefonáltak, hogy közöljék: úgy döntöttek, hogy vasárnap reggel szabadon engedik őt" - közölte szombaton Feiszal bin Ali-Nuheit, az azonos nevű vállalat főnöke. Hozzátette: vasárnap értesítik telefonon arról, hol engedik el az egyiptomi férfit.

Szerdán a szaúdi vállalkozó a katari al-Dzsazíra televízióban elmondta, hogy az emberrablók követelésére hajlandó beszüntetni iraki tevékenységét.

Az Iraki Iszlám Hadsereghez tartozó, magát Háled Ibn al-Valídnak nevező fegyveres csoport vállalta magára az egyiptomi kamionsofőr elrablását és azzal fenyegetőzött, hogy kivégzi túszát, ha a szaúdi vállalkozó nem hagy fel iraki tevékenységével.

A túszejtők szerint az egyiptomi férfit azért fogták el, mivel az Irakban állomásozó amerikai erőknek szállított üzemanyagot, ezt azonban munkáltatója cáfolta. Közölte: az egyiptomi gépkocsivezető az iraki kőolajipari minisztérium és Szaúd-Arábia közötti megállapodás alapján szállított Irakba, amelynek semmi köze az amerikai erőkhöz.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!