Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gépkocsiba rejtett pokolgép robbant az észak-iraki Tikrítben

MTI
2004.07.18. 09:35
Gépkocsiba rejtett pokolgép robbant vasárnap reggel egy biztonsági útakadály közelében az észak-iraki Tikrít központjában, egy rendőrtiszt megsebesült - közölte az iraki rendőrség. Egy Hyundai típusú gépkocsi robbant fel egy rendőrségi torlasznál a helyi rendőrtiszti iskola, illetve a kormányzóság épülete közelében. A környékben parkoló kocsik közül tizenegy megrongálódott - közölte egy rendőrtiszt, hozzátéve: a rendőrtiszti iskolát védelmező torlasznak köszönhető, hogy a merényletnek nem volt több áldozata.

Az amerikai hadsereg nem tudta megerősíteni a támadás hírét, viszont közölte, hogy a város közelében található amerikai katonai támaszponton nagy erejű robbanószerkezetet hatástalanítottak. A Bagdadtól 180 kilométerre északra fekvő Tikrít Szaddám Huszein megbuktatott diktátor szülővárosa, amelynek lakói ellenségesen viszonyulnak a külföldi katonákhoz és az új iraki hatóságokhoz.