Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bomba robbant a nepáli főváros egyik piacterén

MTI
2004.07.18. 09:35
Bomba robbant vasárnap a nepáli főváros, Katmandu egyik piacterén. A detonáció mintegy húsz embert megsebesített. A helyi rendőrség azt feltételezi, hogy maóista gerillák követtek el merényletet. A pokolgépet egy rendőrőrs közelében rejtették el, s amikor működésbe lépett, hatalmas pánik tört ki a téren összegyűlt tömegben.

Az egykori kínai kommunista vezető szélsőbaloldali nézeteit valló nepáli gerillák azt akarják elérni, hogy a világ egyetlen hindu királyságát kommunista köztársaság váltsa fel Nepálban. A gerillák erős állásokat építettek ki vidéken, s az elmúlt hónapokban több támadást intéztek kormányépületek, intézmények ellen a fővárosban is, hogy bizonyítsák erejüket. A nepáli kormány egyelőre eredménytelenül javasolja, hogy újítsák fel az eddig már kétszer is kudarcba fulladt béketárgyalásokat.