Szilárda
-4 °C
2 °C

Szabadon engedték egyiptomi túszukat az iraki emberrablók

MTI
2004.07.19. 18:44
Szabadon engedték elrablói az Irakban túszul ejtett egyiptomi kamionsofőrt - vált ismertté hétfőn Bagdadban egyiptomi diplomáciai forrásból. A csaknem két hét fogság után szabadon bocsátott 42 éves férfi jelenleg Egyiptom bagdadi nagykövetségen tartózkodik.

Az Iraki Iszlám Hadsereghez tartozó, magát Háled Ibn al-Válidnak nevező fegyveres csoport vállalta magára az egyiptomi kamionsofőr elrablását és azzal fenyegetőzött, hogy kivégzi túszát, ha munkaadója, egy szaúd-arábiai vállalkozó nem hagy fel iraki tevékenységével.

A szaúdi vállalkozó múlt szerdán az al-Dzsazíra arab hírtévében közölte, hogy az emberrablók követelésére hajlandó beszüntetni iraki tevékenységét. A túszejtők elmondása szerint az egyiptomi férfit azért fogták el, mert az Irakban állomásozó amerikai erőknek szállított üzemanyagot, ezt azonban munkáltatója cáfolta. Közölte: az egyiptomi gépkocsivezető az iraki kőolajipari minisztérium és Szaúd-Arábia közötti megállapodás alapján szállított üzemanyagot Irakba, aminek semmi köze az amerikai erőkhöz.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!