Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hamis bombariadó miatt kiürítettek egy görög kompot

MTI
2004.07.19. 21:34
Bombariadó miatt kiürítettek hétfőn egy kompot Pireuszban, de nem találtak robbanószerkezetet, így a hajó két óra késéssel folytatta útját. A tengeri kereskedelmi minisztérium tájékoztatása szerint a Kréta szigetére tartó Vicencosz Kornarosz komphajó 583 utasának ki kellett szállnia.

A pireuszi kikötőben számos szállodahajó horgonyoz majd augusztus 12-29. között, az olimpia idején, amelyeken látogatók és olimpiai vezetők laknak majd. A kikötőt kedden két órán át zárva tart, hogy elhelyezhessék a víz alatti biztonsági érzékelőket. Július 1-től megszigorították a biztonsági intézkedéseket, mintegy 11 000 rendőr vonult fel az olimpiai helyszínekre a biztonsági berendezéseket kipróbálni. A kikötőkben és az olimpiai helyszíneken várhatóan 70 000 rendőrt, katonát és más fegyveres erőket vonultatnak fel.

A biztonságra hétnemzetiségű gyorsreagálású erő, valamint a NATO radarral felszerelt gépei, hajói és egy vegyvédelmi egység ügyel majd.