Árpád
-2 °C
3 °C

Korei visszavonta lemondását

MTI
2004.07.20. 15:32
Három nappal lemondása után kedden végül visszavonta elhatározását Ahmed Korei palesztin kormányfő. A politikus a gázai zavargások és a palesztin biztonsági szolgálatoknál kibontakozó zűrzavar miatt döntött a hét végén miniszterelnöki posztjának feladásáról. Egy névtelenül nyilatkozó palesztin illetékes annyit közölt, hogy a kormányfő Jasszer Arafat palesztin elnökkel folytatott megbeszélése után másította meg elhatározását. Arafat - mondta a forrás - elutasította a lemondólevelet.

Korei a kabinet ülésén kijelentette: elfogadta a palesztin elnök döntését, de csak az új kormány megalakításáig akarja betölteni tisztségét. Nem rejtette véka alá azt a véleményét, hogy Arafat nem ruházta fel a kabinetet kellő hatalommal a döntések meghozatalához és végrehajtásához. Ebben a helyzetben úgy érezte, mintha csupán ügyvezető kormányfő lenne. Kaddúra Fáresz, tárca nélküli miniszter elmondta, hogy Korei kifejtette Arafatnak: a hatékonyság érdekében olyan valós hatalommal kell felruházni a kormányt, amely kiterjed a biztonsági ágakra is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?