Judit
3 °C
7 °C

Zarkávi támadásokkal fenyegeti Japánt

MTI
2004.07.20. 16:03
Támadásokkal fenyegette meg Japánt Abu Muszab az-Zarkávi terrorista vezető arra az esetre, ha nem távozik Irakból. A zsaroló üzenet az interneten, Zarkávi mozgalmának honlapján jelent meg. Ebben felszólították Japánt, hogy kövesse a Fülöp-szigetek példáját, és vonja ki 550 fős szárazföldi katonai alakulatát Irakból. "Nem az iraki népnek jöttetek segíteni, hanem az amerikaiakat véditek. Sorsotok is ugyanaz lesz, mint az amerikaiaké és másoké" - olvasható az üzenetben, amelyet a terrorista vezető szervezetének katonai szárnya, a Hálid ibn al-Válid nevű csoport írt alá.

Koidzumi Dzsunicsiro japán miniszterelnök kedden, az-Zarkávi fenyegetésének napvilágra kerülése előtt úgy nyilatkozott újságíróknak, hogy Japán iraki politikájában semmilyen változást nem fog okozni a Fülöp-szigetek döntése katonáinak kivonásáról.

A Hálid ibn al-Válid csoport üzenetében óva intette az arab és iszlám országokat is attól, hogy katonákat küldjenek Irakba. "Utolsó alkalommal figyelmeztetünk. Vaskézzel sújtunk le mindenkire, aki támogatást nyújt az amerikaiaknak, (az iraki miniszterelnöknek) Allávinak és bandájának" - figyelmeztetett a csoport.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?