Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Teherán: Iránnak nincs köze szeptember 11-hez

MTI
2004.07.20. 20:05
Teheránban "koholmánynak és a képzelet szüleményének" minősítették kedden azt, hogy Iránnak köze lenne az Egyesült Államok ellen 2001. szeptember 11-én elkövetett merényletekhez. George Bush amerikai elnök hétfőn jelentette be, hogy Washington vizsgálja Irán esetleges szerepét a terrortámadásokban. Teherán azt elismeri, hogy a támadások előtt az ország területén tartózkodhattak az összeesküvők közül egyesek, de azt hangoztatja, hogy illegálisan léptek be a Pakisztán felől akkoriban könnyen átjárható határon.

"Mindenféle kísérlet arra, hogy közvetlen vagy közvetett kapcsolatot állapítsanak meg Irán és a szeptember 11-i merénylők között koholmány és a képzelet szüleménye" - mondta a külügyminisztérium szóvivője. "Nem az a furcsa, ha valakinek sikerül illegálisan átsurrannia egy határon... Az a nevetséges, ha az az ország áll elő ilyen vádakkal, amely vízumot adott nekik, lakhatási engedélyt, valamint pilóta- és szabotázskiképzést nyújtott számukra" - tette hozzá.