Aliz
6 °C
14 °C

Lelőhetik a drogcsempészettel gyanúsítható gépeket Braziliában

MTI
2004.07.20. 20:08
Felhatalmazást kapott a brazil légierő, hogy a jövőben lelője a kábítószer-csempészettel gyanúsítható repülőgépeket az ország légtere felett, ha azokat más eszközzel nem sikerül feltartóztatni. Az erről szóló törvényt hétfőn tették közzé az ország hivatalos lapjában, miután az elnök aláírásával szentesítette a törvényhozás által hat évvel ezelőtt jóváhagyott szöveget.

A jogszabály a kihirdetésétől számított 90. napon lép hatályba, és végső eszközként vehető igénybe, ha a gyanús gép felszólításra nem azonosítja magát, nem száll le, és végül, ha a figyelmeztető lövések is hatástalannak bizonyulnak. Emellett csak lakott területektől távol és a jellemzően drogcsempészek által használt útvonalakon alkalmazható.

Nem vethető be idegen katonai gépek és olyan légi járművek ellen, amelyek fedélzetén gyermekek tartózkodnak. Mint José Viegas védelmi miniszter rámutatott, ez utóbbi kitétel arra ösztönözheti a drogcsempészeket, hogy élő pajzsként használjanak gyermekeket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?