Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Politikai foglyokat engedtek szabadon Szíriában

MTI
2004.07.20. 20:48
Szabadlábra helyeztek Szíriában 28 iszlámista politikai foglyot, köztük húsz évvel ezelőtt életfogytiglani börtönre ítélteket - jelentette be kedden egy szíriai emberi jogi szervezet.

Az elnöki kegyelemmel szabadult 28 egykori elítélt a fundamanetalista Muzulmán Testvériség és az Iszlám Felszabadítási Párt tagjai sorába tartozik, egyesek közülük az 1980-as évek óta ültek börtönben. Összesen várhatóan 257 politikai fogoly részesül elnöki amnesztiában a napokban - mondta el a szervezet képviseletében Anvar Bunni ügyvéd, emberi jogi aktivista, hozzátéve, hogy a politikai okok miatt elítéltek száma meghaladja a négyszázat.

Szintén amnesztiát nyert 95 szíriai kurd, valamint katonaszökevények és pénzügyi természetű vétségekért elítéltek. A most szabadon bocsátott kisebbségi kurdok nagy részét márciusban, az ország északi részén kitört zavargások alkalmával tartóztatták le.