Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lebontatná az izraeli biztonsági falat az ENSZ

MTI
2004.07.21. 06:17
A ciszjordániai biztonsági fal lebontását követelte Izraeltől az ENSZ közgyűlése kedden hozott határozatában. A dokumentumra százötvenen igennel, hatan nemmel szavaztak. Tíz küldött tartózkodott. A védőkerítés felszámolásáról szóló határozattervezetet a palesztinok terjesztették be. Az Európai Unió mind a 25 tagállamának a képviselője igennel voksolt, miután a tervezet arab támogatói többnapos kimerítő tárgyalások után elfogadták azokat módosító javaslatokat, amelyeket az EU indítványozott.

Az Egyesült Államok képviselője nemmel szavazott. James Cunningham, az amerikai ENSZ-nagykövet helyettese azzal indokolta Washington elutasítását, hogy a tervezet elsietett és részrehajló. "Hála istennek, Izrael és a zsidó nép sorsa nem ebben a teremben dől el. Ez a határozat csak azokat bátoríthatja, akik az izraeli és a palesztin nép igazi ellenségei" - kommentálta a kötelező erővel nem bíró döntést Dan Gillerman izraeli ENSZ-nagykövet.