Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kenya felszólította állampolgárait, hagyják el Irakot

Index
2004.07.22. 18:29
Kenya felszólítja valamennyi állampolgárát, hogy azonnal hagyja el Irakot - közölte csütörtökön a kenyai kormány szóvivője. A döntést azután hozták meg, hogy szerdán három kenyai gépkocsivezetőt túszul ejtett egy iszlám szélsőséges csoport, amely kivégzésükkel fenyegetőzik.

"Arra intünk valamennyi Irakban tartózkodó kenyait, hogy azonnal induljanak el, azok pedig, akik a szomszédos országokban, így Kuvaitban és Szaúd-Arábiában tartózkodnak, jelentkezzenek Kenya kuvaiti diplomáciai képviseleténél" - mondta Alfred Mutua szóvivő. A szóvivő arra nem tért ki, hány kenyai állampolgárt érint a felhívás.

Három kenyait és négy másik gépkocsivezetőt ejtettek túszul iraki emberrablók egy hírügynökségekhez eljuttatott videofelvétel szerint. Az emberrablók azzal fenyegetőznek, hogy megölik túszaikat, ha az elrabolt gépjárművezetők munkaadója, egy kuvaiti szállítási vállalat nem hagy fel iraki tevékenységével.