Timót, Xénia
-4 °C
3 °C

Díjmentes vízumot ad az USA szövetségeseinek?

MTI
2004.07.22. 19:30
Az Egyesült Államok szemlátomást azt tervezi, hogy eltörli a vízumkezelési díjat azok esetében, akik olyan országból folyamodnak beutazási engedélyért, amely Irakban és Afganisztánban részt vesz az amerikaiak vezette hadműveletekben.

Az ELTA litván hírügynökség szerint a közeljövőben ilyen értelmű törvényjavaslat kerül az amerikai kongresszus elé. A javaslatot a képviselőház Kelet-Európa-munkacsoportjának két elnöke, William Lipinski és Jack Quinn terjeszti elő.

A fenti szabályozás kedvezményezettjei a litván hírügynökség szerint az alábbi országok állampolgárai lennének: a három balti köztársaság, Észtország, Lettország és Litvánia, valamint Azerbajdzsán, Bulgária, Csehország, Lengyelország, Magyarország és Románia.

Litvánia már hosszabb ideje azon fáradozik , hogy szüntessék meg az amerikai és kanadai vízumkötelezettséget. Antanas Valionis külügyminiszter csütörtökön kijelentette azonban, hogy odáig még hosszú út vezet. Egyidejűleg előremutató intézkedésként üdvözölte a vízumdíjak tervezett megszüntetését.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!