Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Díjmentes vízumot ad az USA szövetségeseinek?

MTI
2004.07.22. 19:30
Az Egyesült Államok szemlátomást azt tervezi, hogy eltörli a vízumkezelési díjat azok esetében, akik olyan országból folyamodnak beutazási engedélyért, amely Irakban és Afganisztánban részt vesz az amerikaiak vezette hadműveletekben.

Az ELTA litván hírügynökség szerint a közeljövőben ilyen értelmű törvényjavaslat kerül az amerikai kongresszus elé. A javaslatot a képviselőház Kelet-Európa-munkacsoportjának két elnöke, William Lipinski és Jack Quinn terjeszti elő.

A fenti szabályozás kedvezményezettjei a litván hírügynökség szerint az alábbi országok állampolgárai lennének: a három balti köztársaság, Észtország, Lettország és Litvánia, valamint Azerbajdzsán, Bulgária, Csehország, Lengyelország, Magyarország és Románia.

Litvánia már hosszabb ideje azon fáradozik , hogy szüntessék meg az amerikai és kanadai vízumkötelezettséget. Antanas Valionis külügyminiszter csütörtökön kijelentette azonban, hogy odáig még hosszú út vezet. Egyidejűleg előremutató intézkedésként üdvözölte a vízumdíjak tervezett megszüntetését.