Aliz
6 °C
14 °C

Rakétatámadással fenyegették meg az iraki elnököt és kormányfőt

MTI
2004.07.22. 19:37
Egy eddig ismeretlen csoport rakétatámadással fenyegette meg az iraki elnököt és a kormányfőt. A katari székhelyű al-Dzsazíra műholdas televízió csütörtökön ismertette azt a közleményt, amelyben egy önmagát "A rakéták tabúki brigádjának" nevező csoport bejelentette, hogy rakétákkal hajt végre támadást Gázi Adzsíd al-Jáver iraki elnök és Ijád Allávi miniszterelnök ellen.

A csoport arra szólította fel az iraki rendőröket és katonákat, hogy "ne álljanak a szent harcosok útjába, mivel a mudzsáhidok őket nem tekintik célpontoknak". "Ugyanakkor nem fogjuk tétlenül nézni a városokban felállított katonai ellenőrzési pontokat, s ezentúl nem teszünk különbséget a belső és a külső ellenség között" - fenyegetett a közlemény.

Az iraki miniszterelnök fejére július 18-án a jordániai származású Abu Muszab az-Zarkávi terroristavezér csoportja 285 ezer amerikai dollárnak megfelelő vérdíjat tűzött ki.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?