Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Támadást terveznek az amerikai Demokrata Párt konvencióján

MTI
2004.07.23. 17:47
Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) olyan meg nem erősített információkat ellenőriz, amelyek szerint támadás készül az amerikai Demokrata Párt elnökjelölő konvenciója ellen.

A szóban forgó információk szerint egy helyi csoport robbanó- vagy gyújtóanyagokkal készült támadásra a jövő héten Bostonban tervezett párt nagygyűlésről tudósító újságírók, tévés forgatócsoportok gépjárművei ellen. A bostoni konvención születik meg majd a hivatalos döntés, hogy idén októberben az elnökválasztáson John Kerry szenátor legyen a hivatalban lévő republikánus George Bush demokrata párti kihívója.

Az FBI bostoni irodája pénteken közleményben tudatta, hogy a bostoni terroristaellenes különleges alakulat tagjai nyomoznak az ügyben. Az FBI a vizsgálatot azért hozta a sajtó tudomására, mivel ebben az esetben az újságírók a lehetséges célpontok.