Árpád
-2 °C
3 °C

Washingtoni lobbiszerződést kötött az Aznar-kormány

MTI
2004.07.23. 19:26
Komoly belpolitikai viták kavart Spanyolországban, hogy a márciusban távozni kényszerült spanyol kormány néhány hónappal a választások előtt lobbiszerződést kötött egy amerikai ügyvédi irodával.

A SER nevű spanyol rádióállomás-hálózat csütörtökön hozta nyilvánosságra azt az értesülését, hogy José María Aznar kormánya kétmillió dollár értékű szerződést kötött a Piper Rudnick washingtoni ügyvédi irodával. A szerződés értelmében az amerikai iroda lobbitevékenységet fejtett ki Spanyolország érdekében az amerikai törvényhozásban.

A SER értesülése szerint ennek, a spanyol állami költségvetésből finanszírozott lobbitevékenységnek volt köszönhető, hogy José María Aznar idén februárban, washingtoni látogatása során megkapta az amerikai kongresszus aranyérmét. A Piper Rudnick cég gondoskodott kemény munkával arról is, hogy a spanyol kormányfő "telt ház" előtt mondhatta el beszédét a kongresszusban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?