Olivér
5 °C
8 °C

Prodi olasz kormányfő szeretne lenni

MTI
2004.07.23. 20:47
Az Európai Bizottság távozó elnöke, Romano Prodi megerősítette, hogy ő szeretne a legközelebbi olasz törvényhozási választásokon Silvio Berlusconi jelenlegi kormányfő kihívója lenni.

Prodi az olasz balközép erőkhöz közelálló L,Espresso című hetilap legfrissebb számában közölte, hogy már november elsejétől, uniós mandátumának megszűnése napjától megkezdi a felkészülést a választási kampányra.

Az olasz politikus közölte, hogy az olasz belpolitikába történő visszatérését azzal kezdi: településről településre végigjárja Olaszországot. A jelenleg 64 éves Romano Prodi volt idáig az egyetlen a balközép táborhoz tartozó olasz politikusok közül, aki képes volt választási vereséget mérni Silvio Berlusconira, a Forza Italia vezérére.

Prodi az 1996 áprilisában rendezett parlamenti választáson diadalmaskodott az Olajfa jelöltjeként. Nem egészen két és fél évig volt miniszterelnök, 1998 októberében egy bizalmi szavazást egyetlen vokssal elveszített.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?