Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

Meghosszabbította a határidőt a hét túszt foglyul ejtő iraki csoport

MTI
2004.07.23. 21:09
Újabb határidőt és új feltételeket szabott pénteken a korábban hét külföldi állampolgár kivégzésével fenyegető iraki fegyveres csoport - jelentette a katari székhelyű al-Dzsazíra arab nyelvű televízió.

A magukat Fekete Zászlóvivőknek nevező csoport három indiai, három kenyai és egy egyiptomi teherautósofőrt tart fogságban, és munkáltatójuk, egy kuvaiti cég, valamint a három ország kivonulását követelték a túszok kivégzésével fenyegetve. Ezúttal feltételül szabták, hogy a cég fizessen kártérítést a fallúdzsai áldozatok hozzátartozóinak, továbbá iraki és kuvaiti börtönökben fogva tartott irakiak szabadon bocsátását is követelték.

A csoport 48 órás határidőt szabott a szállítási vállalatnak, hogy válaszoljon követeléseikre. Az al-Dzsazíra állítása szerint a hozzájuk eljuttatott üzenetben nem szerepel kifejezetten a túszok kivégzésével való fenyegetés. A televízióállomás állítása szerint a birtokába jutott videofelvételen egy álarcos férfi látható, amint hét megkötözött, a földön ülő férfival a háttérben üzenetet olvas fel egy darab papírról.

Az al-Dzsazíra szóvivője szerint a szövegből nem világos, hogy a kitűzött 48 órás határidő péntektől - a felvétel feltételezhető keletkezésének napjától - vagy pedig az eredeti 72 órás határidő lejártától, szombattól számít-e.