Aliz
6 °C
14 °C

Meghosszabbította a határidőt a hét túszt foglyul ejtő iraki csoport

MTI
2004.07.23. 21:09
Újabb határidőt és új feltételeket szabott pénteken a korábban hét külföldi állampolgár kivégzésével fenyegető iraki fegyveres csoport - jelentette a katari székhelyű al-Dzsazíra arab nyelvű televízió.

A magukat Fekete Zászlóvivőknek nevező csoport három indiai, három kenyai és egy egyiptomi teherautósofőrt tart fogságban, és munkáltatójuk, egy kuvaiti cég, valamint a három ország kivonulását követelték a túszok kivégzésével fenyegetve. Ezúttal feltételül szabták, hogy a cég fizessen kártérítést a fallúdzsai áldozatok hozzátartozóinak, továbbá iraki és kuvaiti börtönökben fogva tartott irakiak szabadon bocsátását is követelték.

A csoport 48 órás határidőt szabott a szállítási vállalatnak, hogy válaszoljon követeléseikre. Az al-Dzsazíra állítása szerint a hozzájuk eljuttatott üzenetben nem szerepel kifejezetten a túszok kivégzésével való fenyegetés. A televízióállomás állítása szerint a birtokába jutott videofelvételen egy álarcos férfi látható, amint hét megkötözött, a földön ülő férfival a háttérben üzenetet olvas fel egy darab papírról.

Az al-Dzsazíra szóvivője szerint a szövegből nem világos, hogy a kitűzött 48 órás határidő péntektől - a felvétel feltételezhető keletkezésének napjától - vagy pedig az eredeti 72 órás határidő lejártától, szombattól számít-e.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?