Menyhért, Mirjam
18 °C
33 °C

India szerint csak pénzt akarnak az iraki emberrablók

MTI
2004.07.24. 14:42
Az indiai külügyminiszter szerint nem követ politikai célokat, hanem csak pénzt akar kicsikarni az az ismeretlen iraki csoport, amely külföldi teherautó-sofőröket, köztük indiaiakat ejtett túszul a napokban. A közel-keleti térségben működő indiai diplomáciai missziók ennek alapján olyan jelzéseket küldtek Újdelhibe, hogy a probléma talán hamarosan meg fog oldódni, mondta Natvar Szingh külügyminiszter, miután találkozott az egyik túszul ejtett indiai kamionsofőr hozzátartozóival.

"Úgy tűnik, hogy az emberrablók nem kötődnek semmiféle politikai szervezethez. Egyszerűen csak felelőtlen emberek, akik így akarnak pénzhez jutni" - mondta az indiai politikus szombati, hindi nyelvű nyilatkozatában.

A magát a Fekete Zászló Hordozóinak nevező csoport az elmúlt három napban videofelvételeket tett közzé a fogságában lévő három indiai, három kenyai és egy egyiptomi teherautó-sofőrről és először azzal fenyegetőzött, hogy minden 72 órában kivégez egy túszt, ha a sofőrök kuvaiti munkáltatója nem szünteti be iraki üzleti tevékenységét, a foglyok hazája pedig nem rendeli haza összes állampolgárát az arab országból.