Friderika
13 °C
29 °C

Férjéért könyörög az Irakban túszul ejtett indiai sofőr felesége

MTI
2004.07.25. 15:53
Férje életéért könyörög az iraki túszejtőknek, s önmagát ajánlja fel cserében a családfenntartóért egy indiai asszony.

Tilak Radzs kamionsofőrt további két indiai, egy egyiptomi és három kenyai társával együtt a magát a Fekete Zászló Hordozóinak nevező csoport fegyveresei rabolták el szerdán. A csoport a világhírügynökségekhez eljuttatott közleményében azzal fenyegetőzött, hogy 72 óránként lefejeznek egy-egy túszt mindaddig, amíg a három ország ki nem vonul Irakból, illetve a sofőröket alkalmazó kuvaiti cég be nem zárja iraki leányvállalatát. A túszejtők ultimátuma hétfőn délután jár le.

Radzs felesége, Promilla szerint férjét kizárólag a szegénység vezette Irakba. A férfi másfél év alatt tudta meggyőzni asszonyát arról, hogy így elegendő pénzt tudna keresni két - 5 és 11 éves - lányuk hozományára és kétéves fiuk taníttatására.

"Ma már sírok, hogy hagytam meggyőzni magam. Büntessetek meg engem, én megbocsátok, de a férjemet engedjétek hazatérni" - könyörög a tűszejtőkhöz a 32 éves asszony.

Az indiai külügyminiszter szerint nem követ politikai célokat, hanem csak pénzt akar kicsikarni a korábban ismeretlen túszejtő csoport.

A közel-keleti térségben működő indiai diplomáciai missziók ennek alapján olyan jelzéseket küldtek Újdelhibe, hogy a probléma talán hamarosan meg fog oldódni - mondta Natvar Szingh szombaton, miután találkozott az egyik túszul ejtett indiai kamionsofőr hozzátartozóival. - Úgy tűnik - fűzte hozzá -, hogy az emberrablók nem kötődnek semmiféle politikai szervezethez. Egyszerűen csak felelőtlen emberek, akik így akarnak pénzhez jutni.