Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A vajdasági verekedések mégsem nacionalista indíttatásúak?

BetaNews
2004.07.25. 17:58
Szabadkán voltak nemzeti alapon történt incidensek, ezekről jelentést küldtünk Predrag Markovicnak, a Szerbiai Képviselőház elnökének, de fizikai leszámolások nem történtek, jelentette ki Borivoj Mucalj, szabadkai rendőrfőnök a Magyar Szó című újvidéki napilapnak. Mucalj azt mondta, hogy a magyarok és a szerbek elleni farfirkák is "kétségtelenül nacionalista töltetűek", de az év első hat hónapjában, a résztvevők állítása szerint, egyetlen verekedés sem volt nacionalista indíttatású.

Mucalj elmondta, hogy nem fejeződött be a nyomozás minden verekedésről és temetőgyalázásról. Mucalj elmondta, hogy szakértők szerint januárban a Kisbosznia (Mala Bosna) település felé vezető út melletti katolikus feszület a rosszul kivitelezett munkálatok, a silány építőanyag és a közlekedés okozta vibráció miatt dőlt le, a "Hrvatska rijec" újságírói elleni fenyegetések pedig megszűntek, amint a rendőrség meghozta a szükséges intézkedéseket.