Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Telepesek élőlánccal tiltakoznak Saron terve ellen

MTI
2004.07.25. 18:58
A Gázai övezetből való kivonulást ellenző izraeliek ezrei élőlánc kialakítását kezdték meg vasárnap Jeruzsálemben. Az Ariel Saron miniszterelnök 21 gázai zsidó település leszerelését és a hadsereg kivonulását előirányzó terve ellen tiltakozók mintegy 90 kilométeres lánca a tervek szerint a Gázai övezet északi részén lévő Niszanit településtől egészen a jeruzsálemi Siratófalig húzódik majd.

Az emberi lánchoz nemcsak telepesek csatlakoztak, hanem Izrael különböző településeiről is érkeztek családok, gyerekekkel együtt. A tüntetők táncoltak és hazafias dalokat énekeltek. Zászlókkal és transzparensekkel felvonuló tüntetők tiltakoztak a kivonulás ellen Jeruzsálemben, a Jaffa út teljes hosszában.

Az akció résztvevői sapkát és narancs színű pólót viseltek, és már kora este tízezrekre tették a számukat. A szervezők százötven ezer ember csatlakozását jósolták. Ennyien voltak azok, akik két hónappal ezelőtt Tel-Avivban a gázai kivonulás mellett tüntettek.