Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Öngyilkos merénylet Baakúbában

MTI
2004.07.27. 21:36
Életét vesztette egy robbanószerrel megrakott autót vezető férfi kedden az iraki Baakúbában, amikor egy amerikai katonai ellenőrzőpont ellen kísérelt meg öngyilkos merényletet. Dijála tartomány rendőrfőnöke elmondta: előzőleg fegyveresek gyújtottak fel egy gépkocsit, amely árút szállított az amerikai hadsereg számára, majd tűzharcba keveredtek iraki rendőrökkel. Ezt követően amerikai katonák érkeztek a helyszínre, hogy biztosítsák a helyszínt, és egy piros Volkswagent vezető férfi kísérelt meg támadást ellenük. Az öngyilkos merénylőn kívül senkinek sem esett bántódása - közölte a rendőrtábornok.

A szunnita lázadók fellegvárának számító Fallúdzsa közelében lévő Numáníjában hat iraki személy, köztük két nő és egy kislány sebesült meg fegyverekből kilőtt lövedékektől. Egy kórházi illetékes szerint amerikai lövések sebesítették meg őket. Az amerikai haderő illetékese azonban közölte: nincs tudomása arról, hogy a szóban forgó övezetben amerikai harci cselekményt hajtottak volna végre.