Árpád
-2 °C
3 °C

Kivonul Afganisztánból az Orvosok Határok Nélkül szervezet

MTI
2004.07.28. 07:29
Kivonul Afganisztánból az Orvosok Határok Nélkül (MSF) elnevezésű nemzetközi humanitárius szervezet, miután öt munkatársukat megölték június elején az ország északnyugati részén és további támadásoktól tartanak - jelentette be szerdán a szervezet.

Kabulban kiadott közleményében az Afganisztánban 24 éve jelen lévő, Nobel-békedíjas szervezet a gyilkosságokon, fenyegetéseken és a közbiztonság hiányán túl azzal indokolta döntését, hogy a kormány kudarcot vallott a június 2-i támadás körülményeinek hiteles feltárására indított nyomozással. Az MSF nehezményezte továbbá, hogy az Egyesült Államok vezette nemzetközi biztonsági erők újabb szervezeteket vonnak be az emberbaráti segélyezésbe a régebbi csoportok megkérdezése nélkül "katonai és politikai indokok miatt".

Az MSF hozzátette, hogy a mostani körülmények között lehetetlen folytatni az afgán nép független segélyezését. A délnyugat-ázsiai országban mintegy 80 nemzetközi önkéntes és 1400 helyi alkalmazott dolgozott.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?