Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Berlusconi megint megúszta a bizalmi szavazást

MTI
2004.07.29. 06:14
Túlélte az olasz kormány a nyugdíjrendszer reformja ügyében kért bizalmi szavazást szerda este a római parlamentben, annak ellenére, hogy a kormánykoalíció egyes tagjainak fenntartásai vannak a reformmal szemben. A Silvio Berlusconi vezette jobbközép olasz kormány a képviselőház jelenlévő tagjai közül 333 támogatását nyerte el, 148 honatya "nemmel" szavazott, egy pedig tartózkodott. A négypárti kormánykoalíció többséggel, 367 képviselővel rendelkezik a 630 fős alsóházban.

A szerda esti szavazásban Berlusconi is részt vett, aki a mostani voksolással együtt idén már kilencszer volt kénytelen bizalmi szavazást kérni a kabinettel szemben, hogy maga mellé állítsa koalíciós partnereinek habozó képviselőit. A nyugdíjreform 2008-tól kezdve 60 évre növelné a nyugdíjba vonuláshoz szükséges életkort a jelenlegi 57 évről, amit mindkét esetben 35 évnyi nyugdíjjárulék-fizetéshez kötnek. A reformmal az olasz kormányzat 2008 és 2013 között 39 milliárd eurót remél megtakarítani.