Natália
1 °C
7 °C

Elosztották a cseh miniszteri tárcákat

MTI
2004.07.29. 17:35
Megállapodott a miniszteri tárcák elosztásáról a régi-új hárompárti cseh kormánykoalíció, jelentette be csütörtökön délután Stanislav Gross kormányfő, a Cseh Szociáldemokrata Párt (CSSD) elnöke. A 17 tagú kabinetben a szociáldemokraták 11, míg a Kereszténydemokrata Unió-Csehszlovák Néppárt (KDU-CSL) és a Szabadság Unió-Demokratikus Unió 3-3 tárcát fog vezetni. Néhány tárca azonban gazdát cserél.

A szociáldemokraták kezében lesz egyebek között a pénzügyi, belügyi, gazdasági, mezőgazdasági, regionális fejlesztési és a népjóléti minisztérium, tehát mindazok a tárcák, amelyeknél "a nagy pénzekről" döntenek. A kereszténydemokraták megtartják a külügyi, a közlekedési és a környezetvédelmi tárcát, míg az uniósoké lesz a védelmi, az igazságügyi és az informatikai minisztérium. A legfontosabb változás az, hogy a befolyásos regionális fejlesztési tárca az uniósok kezéből a szociáldemokraták kezébe megy át.

"Olyan megállapodás született, amelyért nem kell szégyenkeznünk" - mondta Gross.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?