Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Adócsalással vádolják Pinochet idősebb fiát

MTI
2004.07.29. 20:49
Adócsalás miatt őrizetbe vették szerdán Chilében Augusto Pinochet volt diktátor idősebb fiát. Augusto Pinochet Hiriartot azzal gyanúsítják, hogy egy legalább nyolcfős csoport tagjaként 625 ezer dollár értékű adócsalásban bűnrészes. A csoport hamis számlákkal végezte autók adásvételét, hogy ne kelljen forgalmi adót fizetnie. A nagyszabású adócsalási ügyben kihallgatták a 88 éves exdiktátort is, mivel egy, az ő nevére bejegyzett gépkocsit hamis rendszámmal használ másvalaki.

A chilei adóhivatal közben bejelentette csütörtökön, hogy bekapcsolódott az egykori diktátor titkos amerikai bankszámláival kapcsolatos ügyészségi vizsgálatba. Egy amerikai szenátusi jelentés két hete fedte fel, hogy egy amerikai bank, a Riggs, amelynél szabálytalanságokat vizsgáltak, 1994 és 2002 között 4 és 8 millió dollár közötti összeget utalt át Pinochetnek és feleségének. A házaspár 50 és 100 millió dollár közötti vagyon vallott be az amerikai banknak, s Chilében most e vagyon eredetét firtatják.