Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bezárják az orosz televízió minszki irodáját

MTI
2004.07.29. 20:59
Elrendelte a fehérorosz külügyminisztérium csütörtökön az orosz közszolgálati televízió minszki irodájának bezárását, és bevonta a csatorna működési engedélyét. Mint arról az iroda vezetője, Andrej Kocsuro beszámolt, fehérorosz részről a televízió által végzett "tisztességtelen tevékenységgel" indokolták a lépést.

A minszki vezetés azóta nézett ferde szemmel az orosz televízióra, hogy az hírt adott egy, a fehérorosz kormány elleni, július 21-i tüntetésről. A fehérorosz hatóságok azzal vádolták az orosz újságírókat, hogy szándékosan eltúlozták a megmozdulás résztvevőinek a számát. A csatorna sajnálatának és "zavarodottságának" adott hangot a fehérorosz hatóságok döntéséhez fűzött nyilatkozatában, és cáfolta, hogy tudósítása elfogult lett volna.

Az orosz kormány szóvivője útján szintén a határozat feletti "rendkívüli sajnálatát" fejezte ki.