Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Letartóztatták az al-Kaida egyik legkeresettebb vezetőjét

MTI
2004.07.29. 22:00
Letartóztatták Pakisztánban az al-Kaida terrorhálózat egyik legkeresettebb vezetőjét, akinek fejére 25 millió dolláros vérdíjat tűzött az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI). A hírt Mahdum Szajed Fejszál Hajat pakisztáni belügyminiszter jelentette be a CNN amerikai hírtelevíziónak csütörtökön adott nyilatkozatában. A miniszter a letartóztatott terrorista személyazonosságát nem árulta el, csak annyit mondott, hogy a nemzetközileg leginkább keresett személyek egyike esett fogságba néhány nappal ezelőtt egy razzia során Pakisztánban.

Az al-Arabíja arab nyelvű hírtelevízió Pervez Musarraf pakisztáni államfőre hivatkozva közölte, hogy vasárnap tartóztatták le az al-Kaida egyik vezetőjét. Egy tanzániai állampolgárságú férfiról van szó, akinek felesége üzbég, és az Egyesült Államok körözi. Az al-Arabíja szerint az az Ahmed Kalfan Gailani kerülhetett fogságba, aki az FBI által legkeresettebb huszonkét terroristát felsoroló lista nyolcadik helyén szerepel. Az 1974-es születésű tanzániai férfit azzal gyanúsítják, hogy részt vett az Egyesült Államok kenyai és tanzániai nagykövetsége elleni 1998-as merényletben.