Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Blair a kedvenc Amerikában

MTI
2004.07.30. 12:21
Blair a legnépszerűbb külföldi vezető az Egyesült Államokban. A brit miniszterelnök még az amerikai elnöknél is népszerűbb, a Harris közvélemény-kutató intézet felmérése szerint az amerikai választók 58 százaléka van jó véleménnyel Blairről, akinek az elutasítottsága alig 13 százalék. Busht a választók 43 százaléka ítéli meg kedvezően, 46 százalék azonban rossz véleményen van róla. Az amerikaiak a külföldi politikusok közül legkevésbé az iraki háborút ellenző Gerhard Schrödert és Jacques Chiracot kedvelik. A német kancellár 17, a francia elnök 14 százalékos népszerűségnek örvend.

Európában pont fordított a helyzet, a külföldi politikusok közül messze Bush a legnépszerűtlenebb, a megkérdezettek alig tíz százaléka van jó véleménnyel az amerikai elnökről. Bush hetvenhat százalékos elutasítottságát egyedül az Amerikában népszerű Blair és Berlusconi tudta megközelíteni 56, illetve 53 százalékkal.