Aliz
6 °C
14 °C

Merényletetkísérlet a kijelölt pakisztáni miniszterelnök ellen

MTI
2004.07.30. 18:24
Pokolgépes merényletet kíséreltek meg pénteken Saukat Aziz pakisztáni kijelölt miniszterelnök ellen. A robbanásban öt ember meghalt, és több mint húszan megsebesültek - közölte a rendőrség és más illetékesek.

A kormányfői poszton a múlt hónapban lemondott Mir Zafarullah Hán Dzsamálit követő Aziznak nem esett bántódása a feltehetően iszlám szélsőségesek által elkövetett támadásban. A robbantás a kijelölt kormányfő autókonvoját érte, amint áthaladt egy településen a fővárostól 55 kilométerre délnyugatra - mondták el rendőrségi források. Egy magántelevízió értesülései szerint öngyilkos merényletet követtek el a politikus ellen.

A merényletkísérlet napján jelentették be a pakisztáni hatóságok, hogy letartóztatták az al-Kaida terrorszervezet egyik kiemelten fontos figuráját, akit az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda a leginkább keresett személyek között tart nyilván. Csaudri Sudzsaat Huszain ügyvivő miniszterelnök szerint nincs arra utaló bizonyíték, hogy a két esemény között összefüggés lenne.

A pakisztáni kormány az előző nap közölte, hogy tárgyalásokat folytat katonai egységek más iszlám országokkal közösen történő Irakba küldéséről.között tart nyilván.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?