Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Túszdráma: meghosszabított határidő

MTI
2004.07.30. 20:08
Huszonnégy órával meghosszabbította a Fekete Zászló Hordozói nevű szélsőséges iszlám mozgalom az indiai túszok kivégzésének határidejét, amely pénteken délután járt le. A szélsőséges szervezet közölte, hogy a hosszabbításba a közvetítő kérésére egyeztek bele. Sejk Hisam al-Dulajmival, az Iraki Törzsi Vezetők Nemzeti Csoportja nevű szervezet vezetője vállalta a közvetítést az indiaiakat is foglalkoztató kuvaiti vállalat és az iraki emberrablók között.

Rana Abu Zajneh, a Kuwait and Gulf Link Transport szállítmányozási vállalat szóvivője korábban már közölte, hogy közvetítőjük a helyszínen felvette a kapcsolatot a szélsőségesekkel, így pénteken a túszszedők - korábbi fenyegetésük ellenére - nem végeznek ki senkit. Hivatalos küldöttjük szombaton indul útnak, mivel nem egyszerű Kuvaitban beutazási engedélyt szerezni Irakba - tette hozzá.

Hét teherautó-sofőrt - három indiait, három kenyait és egy egyiptomit - tartanak fogva az emberrablók. Azt követelik kuvaiti munkáltatójuktól, hogy vonuljon ki Irakból. Ha a kuvaiti cég ennek nem tesz eleget, egy indiai túsz torkának elvágását helyezték kilátásba. A Fekete Zászló Hordozói a túszokat ellenséges harcosként kezeli, s úgy tekint rájuk, mint "a hitetlen megszálló támogatóira". A hét embert július 21-én fogták el, s ez már a sokadik határidő, amit megjelöltek.